Fair Medicine bij BNR

17 september 2017

Ziektes zoals Pompe zijn voor Hans Büller de reden geweest om het probleem aan te pakken, zei de directeur van Fair Medicine 11 september op BNR Nieuwsradio.

meer lezen >>

Inkoopfront duur medicijn

2 september 2017

Een novum in de gezondheidszorg, schrijft de Volkskrant: zorgverzekeraars en ziekenhuizen willen door een gezamenlijke inkoopstrategie de prijzen van medicijnen drukken. Te beginnen met een middel tegen bloedkanker

meer lezen >>

Overheid maakt medicijn duur

25 augustus 2017

Drie Nederlandse onderzoekers hebben een verband geconstateerd tussen de stijging van medicijnprijzen en overheidsbeleid om de kosten juist te beheersen. De studie is deze maand gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Plos One

meer lezen >>

Follow the Money over FM

25 juli 2017

De onderzoekssite Follow the Money pakt groot uit met een interview over Fair Medicine. ‘Ik hou niet van farma bashen. Al die analyses van dat het niet deugt, dat het allemaal zakkenvullers zijn enzo.’

meer lezen >>

Medicijnkosten weer hoger

7 juli 2017

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) constateert dat de uitgaven aan dure geneesmiddelen nog steeds sterk stijgen. Tussen 2014 en 2015 stegen de uitgaven van € 1,74 miljard naar € 1,84 miljard.

meer lezen >>

Kritiek op zelfregulering farma

23 juni 2017

Follow the Money, website voor onderzoeksjournalistiek, schrijft heel kritisch over de plannen van de grote farmaceutische bedrijven om meer zelfregulerend op te treden.

meer lezen >>

Apotheek maakt medicijnen zelf

6 juni 2017

Aan de Universiteit Utrecht is een apparaat bedacht waarmee apothekers snel en goedkoop zelf biologische medicijnen kunnen maken. De initiatiefnemer, Melden de NOS en NRC Handelsblad.

meer lezen >>

Van Rijn: nieuw systeem voor farma

11 mei 2017

Op het Fair Pricing Forum heeft staatssecretaris Van Rijn van VWS verklaard dat het huidige systeem waarmee de prijs van geneesmiddelen nu wordt bepaald, niet langer houdbaar is. Hij doet een oproep om overheid, patiëntenverenigingen en de industrie om nieuwe afspraken te maken.

meer lezen >>

Farmaceut bekritiseert Schippers

24 april 2017

De discussie over de hoge prijzen van medicijnen is niet gebaat met de ‘stroom aan schijnoplossingen’ van onder meer minister Edith Schippers en topman Wouter Bos van het Amsterdamse ziekenhuis VUmc. Dat zegt hoogleraar en Merus topman Ton Logtenberg.

meer lezen >>

Schippers wil samen medicijnen inkopen

24 maart 2017

Een gezamenlijk platform moet de inkoopkracht van ziekenhuizen en zorgverzekeraars voor geneesmiddelen versterken.

meer lezen >>