Dossier Mexiletine

Frans de Loos, directeur Fair Medicine: ‘Fair Medicine kijkt met verbazing naar de zaak van Mexiletine, waarbij een bestaand geneesmiddel met weinig kosten een weesgeneesmiddelen status krijgt en daardoor een veel hogere prijs in de markt kan vragen.
Fair Medicine is betrokken bij andere geneesmiddelen in gelijksoortige omstandigheden en werkt samen met patiënten, artsen, onderzoekers en de farmaceutische industrie om tot een goed en eerlijk geprijsd product te komen.
Wij roepen iedere arts op die een geneesmiddel gebruikt dat dreigt een volgend “Mexiletine” te worden dat aan ons te melden en met ons samen te werken zodat deze middelen beschikbaar blijven voor de patiënt tegen een eerlijke prijs.’

U kunt contact met ons opnemen via Frans@fairmedicine.eu of via onderstaand contactformulier.

Hieronder vindt u relevante persberichten:

 

1 november 2019 De Volkskrant: ‘Nijmeegse onderzoekers bewijzen nieuwe toepassing oud medicijn – en dus verzestienvoudigt farmaceut de vraagprijs’. Lees het artikel op De Volkskrant of hier (pdf).

1 en 2 november 2019 BNRVARA: KASSA  ‘Farmaceut verhoogt medicijnprijs met tienduizenden euro’s’. Lees artikel en bekijk uitzending op BNRVARA  of lees het artikel hier (pdf). Met reacties van fabrikant Lupir (pdf) en de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (pdf).

3 november 2019 Trouw: ‘Minister Bruins waarschuwt maker spierziekte medicijn’. Lees het artikel op Trouw of hier (pdf).

5 november 2019 Holland Bio:’ Voorkom een rel, registreer snel’. Lees het artikel op Holland Bio of hier (pdf).

28 november 2019  – De Gelderlander: ‘Medicijnprijs maal zestien’. Lees het artikel op De Gelderlander of hier (pdf).

Contactformulier:

[gravityform id=”2″ title=”false” description=”false”]